lundi 14 mars 2022

RADIO ROMANIA CULTURAL "”O biografie care te ajută să înțelegi personajul și să empatizezi cu el e o reușită!”"

 
https://www.radioromaniacultural.ro/o-biografie-care-te-ajuta-sa-intelegi-personajul-si-sa-empatizezi-cu-el-e-o-reusita/?fbclid=IwAR3BpkFxOuChmDFP4awLdaL8CFsjgLYaB_YzZs-HQ10wxEi2jh-uFJBSkV4
Un clic pour écouter l'émission

”O biografie care te ajută să înțelegi personajul și să empatizezi cu el e o reușită!”



 

Istoricul Alina Pavelescu semnează traducerea volumului ”La Goulue. Regina de la Moulin Rouge” de Maryline Martin, apărut recent la editura Corint. Este prima biografie dedicată acestei figuri pariziene emblematice, bazată chiar pe jurnalul dansatoarei descoperit în arhiva cabaretului Moulin Rouge.

Admirată în cele mai înalte cercuri, imortalizată de pictorii Henri de Toulouse-Lautrec și Auguste Renoir, La Goulue a fost o reprezentantă a feminismului, avant la lettre, trăind pur și simplu liber, după propriile reguli.

Despre cum ni se înfățișează celebra dansatoare, precum și despre lumea de atunci, a stat de vorbă Diana Joicaliuc cu Alina Pavelescu, traducătoarea volumului ”La Goulue. Regina de la Moulin Rouge”.

 

 


Merci et bravo 👏à Alina Pavelescu et Editura Corint de si bien faire partager la vie de Louise, La Goulue. Regina de la Moulin Rouge sur les ondes et réseaux sociaux.📻📺

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire